Praktische Informatie

Ontmoeting met wilde Dolfijnen

De prijs voor een week bedraagt €1.100. Hierin zijn inbegrepen:

  • transfers tussen de luchthaven en de boot. De boot ligt 2 uur rijden vanop de luchthaven meer naar het zuiden tot Hamata.
  • Alle reef taksen en vergunningen voor de havenautoriteiten.
  • Alle maaltijden, fruit, snacks en warme en koude dranken (behalve alcoholische).
  • Begeleiding door onze erkende snorkel gidsen.
  • Deelname aan de aangeboden activiteiten aan boord (vrijblijvend).
  • Indien noodzakelijk wegens vertrektijd vliegtuig terug richting Brussel op de laatste dag: hotel voor overdag met lunch, gebruik van zwembad en een kamer tot aan vertrek naar luchthaven.

 

Niet inbegrepen zijn:

  • het visum dat je koopt bij aankomst in Egypte (€25).
  • Fooi voor de bemanning (vrijblijvend richtprijs €30).
  • Alcohol, bier te verkrijgen aan boord aan €3. Wens je iets anders, dan breng je dit best zelf mee.
  • Persoonlijke uitgaven.

 

Qrios kan ook uw vliegtuigticket H/T van Brussel naar Marsa Alam reserveren: de prijs varieert tussen €450 en €630, afhankelijk van het seizoen!

De meest gestelde vragen

Mobiele telefoon en computers aan boord?

De boot is uitgerust met elektrische apparatuur. GSM’s werken maar er is geen internetconnectie. Er is geluidsapparatuur en een TV in het salon.

Wat moet ik meenemen?

Enkele zomerkleren (t-shirts zijn handig om zonnebrand te vermijden op de rug tijdens het zwemmen!). Pareos zijn dan weer handig omdat we de meeste tijd doorbrengen in ons badpak. Enkele warmere kledingstukken voor ‘s avonds, een strandlaken en meerdere zwempakken. Verder ook nog een toilettas met je nodige spullen (zoveel mogelijk natuurlijke producten, denk aan het milieu). Ik raad aan om slechts 1 paar sandalen mee te nemen daar schoenen op de boot verboden zijn in verband met de antisliplaag. Een dunne slaapzak wanneer je buiten wil slapen.

Vergeet niet om de nodige medicijnen mee te nemen. Eens aan boord gaan we enkel terug naar de haven in geval van noodsituaties. Denk vooraf aan wat je nodig hebt voor je eigen gezondheid en comfort (zonnecrème (ook weer bio), zonnebril, zonnehoed… boeken, muziek, fototoestel…)

Het is van uitermate belang om een goede snorkeluitrusting mee te nemen zoals een waterdicht masker met snorkel en comfortabele zwemvliezen in de juiste maat. De kwaliteit van deze uitrusting is bepalend om al dan niet te genieten van het zwemmen met dolfijnen.

Ik zwom nog nooit eerder met snorkel en zwemvliezen.

Dit is niet zo belangrijk, voor mij was er ook een allereerste keer… De Rode Zee is zeer zout waardoor je makkelijk drijft. Het is gewoon een kwestie van jezelf naar boven te stuwen door de zwemvliezen iets te bewegen. Tussen de zwempartijen met dolfijnen door heb je meer dan genoeg tijd om te oefenen rond de boot en langs het rif.

Degenen met watervrees dienen hun eigen zwemvest of rubberen zwembandjes mee te nemen. De duikgids aan boord zal je zeker helpen met nuttige aanwijzingen om het zwemmen zo comfortabel mogelijk voor je te maken. Als je niet kunt zwemmen of bij watervrees, gelieve het ons te laten weten op voorhand zodat we extra aandacht aan je kunnen besteden en zorgen dat deze ervaring zo aangenaam mogelijk en vrij van angst verloopt.

Zijn er altijd dolfijnen?

Dagelijks komen dolfijnen rusten en spelen in het rif, meestal vroeg in de ochtend en vroege namiddag. Vaak zwemmen ze rond de boot en kunnen we van daaruit het water inglijden om met ze te zwemmen. Maar vergeet niet dat het wilde dolfijnen zijn en dat het nog altijd hun keuze is om met ons te zwemmen al dan niet… wat soms gebeurt.

Dolfijnen zijn vredelievend en vinden het heerlijk om met ons te spelen en om ons te zien spelen. Het enige dat we absoluut moeten vermijden, is ze proberen aan te raken. Het is dan ook beter om met je armen langs je lichaam te zwemmen, op die manier maak je ze niet bang en voelen ze zich meer op hun gemak in jouw aanwezigheid.

Zijn er haaien in de buurt?

Nee, er zijn geen haaien waar dolfijnen zijn. Haaien zijn altijd bang van dolfijnen. Eén van de redenen is dat dolfijnen altijd in groep zwemmen. Dat maakt hen sterker, dus maak je geen zorgen!