Een unieke ervaring

QRIOS heeft zich niet toegelegd op de organisatie van dolfijnreizen die mensen vanuit heel Europa naar de kristalheldere Rode Zee in Egypte brengen. Aldaar is onze hoofdbestemming Sataya, het Dolfijnen Rif. Dit rif ligt in het kalme, turquoise water op ongeveer 42 km van de Egyptische kust vandaan. Hier komen grote scholen spinner dolfijnen rusten, spelen en hun jongen grootbrengen, ver van de sterke stromingen en van de gevaren van de open zee. Omdat wij de dolfijnen willen respecteren in hun omgeving, zwemmen we volgens een gedragscode. Onze gasten kunnen zo genieten van het zwemmen met dolfijnen in hun natuurlijke omgeving zonder ze extra te belasten.

Het Dolfijnenrif

Onze dolfijnreizen brengen ons naar ’s werelds grootste en mooiste rif, het Dolfijnen Rif zoals het wordt genoemd, een 5 km lang koraalrif waar de boot voor zes tot tien dagen voor anker zal gaan. Verschillende groepen lang snuit dolfijnen komen iedere dag naar het rif om er uit te rusten en te spelen. Zo bieden ze ons de belevenis van samen met ons te zwemmen, van soms zelfs met ons te spelen, en van ons altijd deelgenoot te laten zijn van hun opgewekte en liefdevolle aanwezigheid.

Onze Boot

De QRIOS boot Wico is een schitterend mooi jacht dat in 2005 werd gebouwd. Het is 29 meter lang en 7 meter breed. Hij is volledig vernieuwd en herontworpen de laatste jaren, met alle nodige comfort zodat je verblijf onvergetelijk wordt. De Wico bemanning is steeds aanwezig en zorgt voor een eersteklas, professionele service. Onze kok maakt heerlijk, gevarieerd eten en is in staat de hele week verrassende menu’s van diverse culturen op tafel te zetten. Wico voldoet aan alle internationale veiligheidsspecificaties van de kustbewaking en is perfect toegerust voor het aanbieden van zowel dolfijn- (snorkel-) als duikreizen. Bovendien proberen wij door gebruik van ecologische producten aan boord, onze ecologische voetafdruk te reduceren. We zijn zelf van plan een volledig ecologische boot te bouwen, to be continued…

Speciale Thema's

Tijdens elke dolfijnentrip wordt er een speciaal weekthema voorgesteld. De activiteit aan boord wordt gegeven door professionele, gepassioneerde begeleiders die ons de kans geven meer over onszelf te weten te komen. Om simpelweg “los te laten en te ontspannen”. Hiervoor maken ze gebruik van verschillende technieken en instrumenten zoals hathayoga, meditatie, dans, klank en stem, pilates en nia, artistieke en creatieve workshops. Ayurvedische conferenties of familieopstellingen. Al deze aangeboden activiteiten zijn volledig vrijblijvend.

Ontmoeting met de dolfijnen

Wanneer de dolfijnen in de baai zijn, nemen onze snorkelgidsen jullie 2 tot 4 keer per dag mee naar hen. Dit met of zonder de Zodiacs. Deze dolfijnen vinden het leuk met mensen te zwemmen, wat ze nu al vele jaren doen. Vele zijn in feite vanaf hun geboorte met deze gewoonte opgegroeid. Het zijn nieuwsgierige dieren en ze houden ervan om zwemmers te benaderen, in onze duikersbrillen te turen en met ons mee te zwemmen. Ze zullen zelfs langzamer zwemmen om je de gelegenheid te geven om met hen mee te zwemmen. Ze kunnen tuimelen en spelen en elkaar achternazitten en je zo een show bieden die je je leven lang zult herinneren. Ze houden bovendien van kinderen en zijn zeer zachtaardig in hun benadering.

Snorkelen

De dolfijnen leven in het wild en zijn vrij. Er zullen dus gedurende de dag momenten zijn dat ze minder aanwezig zijn rond de boot. Of gewoon geen zin hebben voor interactie met mensen. Wanneer de dolfijnen zich elders ophouden, heb je uitgebreid de gelegenheid het omringende rif te bezoeken, al snorkelend in uw eigen tempo. De verbazingwekkende onderwaterwereld van de Rode Zee is als een levend tapijt van verbluffende koralen en exotische vissen die erop wachten om door jou ontdekt te worden.

Het dagdagelijks verloop

We staan meestal op met de zon en gaan dan al voor onze eerste dolfijnen ontmoeting. Na het ontbijt volgt dan een volgende uitstap of naar de dolfijnen of langst het koraalrif. Zo rond 12u hebben we lunch met daarna een rustmoment. In de vroege middag, als de dolfijnen nog aanwezig zijn in de baai, gaan we weer terug of bezoeken we een ander rif. Ook is het mogelijk om in het ondiepe water te spelen of te relaxen. Tegen zonsondergang en na een lekkere snack, komen we samen op het schaduw dek waar de activiteit plaats heeft. Het avondeten wordt meestal rond 19u geserveerd en de rest van de avond is vrij om te lezen, muziek te beluisteren of gewoon gezellig samen te zijn.

Ontspanning

Onze boot legt aan voor 6 dagen in de prachtige Sataya baai. Hier zijn we letterlijk omringd door het turquoise, blauwe water met zijn allesomvattende helende energie. Sataya is één van de zeldzame plaatsen op onze planeet waar je dagelijks kan genieten van de magie van zowel de zonsopgang als de zonsondergang. Het contact met de dolfijnen en de betoverende schoonheid van de baai zorgt ervoor dat we onze dagelijkse beslommeringen kunnen loslaten en zo ons lichaam en onze geest kunnen ontspannen. Wanneer je behoefte voelt om alleen te zijn, te zonnen of te rusten dan vind je zeker een plekje op één van de verschillende dekken.