Ecologische Visie

Ecologische visie

Alles begint met een duurzaam reisconcept, we beperken ter plaatse gemotoriseerd vervoer (bustransfer, zodiac, boot) en maken gebruik van ecologische producten die niet schadelijk zijn voor het rif en de Rode Zee. We organiseren duurzame duiken en dolfijn safari’s. Een eerlijk loon en veilige werkomstandigheden voor de werknemers, een topervaring voor onze reizigers: daarvoor doen we het. Wij geven onze kennis in duurzaam toerisme en interculturaliteit door aan zoveel mogelijk mensen ter plaatse en aan wie met ons werkt en reist. De essentie van reizen is voor ons: een onvergetelijke ontmoeting met respect voor de natuurlijke omgeving.

Ecologische boot

Onze doelstelling is om een ecologische boot te bouwen, met elektrische motoren, aangedreven door zonnepanelen en batterijen en met super stille hybride generatoren. De batterijen leveren ook ’s nachts geruisloos elektriciteit in tegenstelling tot diesel generatoreren. Daarnaast wordt de boot voorzien van 3 elektrische zodiac’s. Voor de ontwikkeling van dit uniek concept staan we contact met verschillende belangrijke partners zoals een fabrikant van elektrische motoren, de Egyptische CDWS, Torqeedo en Green Fins.

Ecologische producten

Aangezien het rif kwetsbaar is, kiezen wij ervoor om niet bij te dragen aan de afbraak ervan. Dit doen we door volledig ecologisch te werken aan boord, zonnecrème, shampoo, zeep, poetsproducten, allemaal onschadelijk voor de omgeving. Om dit te realiseren startten we een samenwerkingsproject op met de lokale Bedoeïenen vrouwen. Zij staan in voor het maken van de producten. Wij hopen hiermee een voorbeeldfunctie te vervullen in Egypte. Daarnaast hanteren we een zero waste filosofie aan boord.